luni, 12 ianuarie 2015

La cat timp se face retusul?

     Intrebarea este simplă, răspunsul nu este chiar atât de simplu. Majoritatea recomandă retușul undeva intre 2 și 4 săptămâni de la aplicarea setului inițial. Eu consider retuș, dacă clienta se întoarce cu cel puțin jumătate din genele aplicate inițial, mai putin de jumătate se considera set nou, indiferent dacă au trecut 2 sau 4 săptămâni de la aplicarea setului inițial. In momentul de fața, după experiența acumulată, as putea sa spun fiecărei cliente în parte când exact să se întoarcă la retuș. Nu o fac, pentru ca eu nu știu ce face ea acasă, cum are grijă de ele, dacă urmează sau nu sfaturile de îngrijire. In imaginile de mai jos, ambele cliente s-au întors pentru retuș la 4 săptămâni.




     După cum vedeți extensiile din prima poza arată mult mai bine la 4 săptămâni decât cele din a doua poza. Ambele au avut grija de ele, diferența în acest caz o face durata ciclului de regenerare.
     Să luăm pe rând factorii care influențează retenția extensiilor de gene fir cu fir:
    1. Adezivul folosit. Dacă adezivul folosit este de calitate, extensiile vor sta pe genele naturale pana când acestea ajung la finalul ciclului de viață ( despre cât trăiesc genele noastre am scris aici )
    2. Tehnica de aplicare. Asta ține de experiența și îndemânarea fiecărui stilist în parte. Vă recomand să mergeți la persoane care au făcut un curs în acest sens, acolo au fost învățate sa aplice corect și cum să se verifice dacă au aplicat corect.
   3.Alegerea corecta a tipului de extensii aplicat. Cu ajutorul extensiilor de gene îmbunătățești ce ți-a dat natura, minuni nu se pot face. Unei persoane cu genele naturale de 6mm nu-i voi aplica niciodată extensii de 12mm lungime și 0.2mm grosime, pentru ca în 2 luni o las și fără ce avea inițial. Nu vrea să țină cont de sfaturile mele o las să meargă în altă parte sa obțină ce dorește.  
      4. Durata de viață a genelor naturale. In general, persoanele cu genele naturale scurte și subțiri au un ciclu de regenerare mai scurt decât cele cu gene lungi și groase. Clientele din pozele de mai sus au gene naturale de 12mm respectiv 9mm, o persoana care are genele naturale de 5-6mm va trebui sa vină la retuș la 2 săptămâni, la 4 săptămâni nu va mai avea aproape deloc extensii.
    5. Respectarea sfaturilor de îngrijire. Despre cum le îngrijim am scris aici, dar o să mai enumăr odată pe scurt:
- nu folosim creme grase sau demachiant pe baza de ulei în jurul ochilor;
- nu folosim produse rezistente la apa;
- nu folosim rimel;
- nu tragem de extensii, nu ne frecăm la ochi și evităm pe cât posibil sa dormim cu capul în perna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu